Message

Dejligt at du kiggede forbi.

Schoen das du reingeschaut hast





tirsdag den 14. september 2010

Græskarsuppe. Kuerbissuppe





fik et lille græskar hos nabodrengen.
Han er jo ikke nogen dreng mere. Han laver hans doktorarbejde som "bondemand" i år.
Men han har stadig noget land hos gartneriet om hjørnet. Der hvor Timo har sin kano. Så når jeg ser ham kan jeg godt være så heldig. at jeg kan tigge lidt grønsager fra ham. Denne gang var det så et græskar, som så skulle blive til en lækker suppe.
Kartoflerne og gulerødderne er fra vores have i Mommark.


Bekam einen Kurbis vom Nachbarjungen.
Eigentlich ist der kein Junge mehr. Diese Jahr macht der seinen Doktorarbeit als Bauer. Aber der hat noch einen Stueck Land beim Gaertner, wo Timo seinen Kanu hat. Mit Glueck bekomme ich manchmal was von ihm ab.
Diesmal also einen Kurbis.
Die Kartoflen und die Karotten sind aus unsere Gemuesegarten in Mommark.


du skal bruge

1 græskar
4 store kartofler
4 løg
1 kilo gulerødder
salt peber
 lidt fint hakket chili,virkelig meget lidt, gerne tørret. Det skal bare give lid kontrast
boullion, hvis at du har en god en.
1 tsk sukker
lidt god stegeolie

du skrærer det hele i tern.
gulerødderne brunes i olien, det skal næsten brænde på. Så kommer sukkeret i og når det er smeltet kommer løgene i og  steges med.
Derefter kommer  kartofler og græskar i gryden. Du dækker til med vand og krydderier
 og lader det koge rigtig godt ud.
Jeg purerer det, men det er jo smag og behag.
Jeg har en rigtig god blodappelsin, balsamicoeddike. Det kommer jeg ovenpå Smager bare fantatisk.
Hvis at du skulle ligge inde med lidt godt brød, så spis det til og du bliver bare super mæt.

Kurbissuppe Vegetarisch und gut fuer die schlanke linie
Du brauchst:
1 Kurbis
4 grosse Kartoflen
4 Zwiebeln
1 kilo Moehren
ein bisschen Chile , wirklich nur ein bisschen. Gerne getrocknet
Salz und Pfeffer
Bruehe, falls du einen gueten hast.
Oel
1 teeloeffel Zucker
Alles wird kleingeschnippelt
Die Moeheren werden so doll angebraten, das die fast anbrennen.
Dann kommt das Zucker rein und wenn das karamelisiert ist, werden die Zwiebeln mitgebraten. Dann alles rein. Mit Wasser abdecken. Gewuerze rein.
Richtig auskochen lassen.
Ich pueriere das, aber das ist ja Geschmacksache.
Ich habe etwas Bluorangebalsamicoessig draufgetan.
Gutes brot passt dazu und du wirst bestimmt super satt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar